dichter, denker, kunstenaar

Nieuw kunstpodium in Assen

Uiteraard steun ik alle initiatieven die de hedendaagse/actuele beeldende kunst in Assen ten goede komen.
En ja, ik heb (vanuit DeFKa Research) natuurlijk wel mijn bedenkingen bij deze toch wel genereuze financiering voor iets dat nog handen en voeten moet gaan krijgen en ben zeer benieuwd naar de inhoudelijke programmering. Laten we hopen dat daarin ook plaats is voor vernieuwende, experimentele kunst, zoals DeFKa Research – en het voormalige SMAHK – die al jaren programmeerde, met een tiende van het nu aan Campis toegewezen bedrag, waardoor we helaas in de marge moesten opereren.
 

 
Gemeente Assen
 
Vanaf oktober beschikt Assen met stichting Campis over een nieuw, spraakmakend en kwalitatief podium voor hedendaagse kunst en vormgeving (BKV) in de binnenstad van Assen.
Wethouder Bob Bergsma, verantwoordelijk voor kunst en cultuur, is blij met het nieuwe podium. “Assen wil op cultureel gebied een spraakmakende en onderscheidende hoofdstad zijn. Met dit podium voor hedendaagse kunst wordt het culturele aanbod in Assen vergroot en gevarieerder.”
 
De gemeente stelt in 2021 een bedrag beschikbaar van €90.000 aan Campis. In de jaren 2022, 2023 en 2024 ontvangt de stichting jaarlijks € 150.000 van de gemeente Assen. Dit betreft de besteding van de Decentralisatie Uitkering Beeldende Kunst en Vormgeving (DUBKV) of te wel de BKV-gelden. Voor het jaar 2022 stelt de gemeente een incidentele subsidie van € 25.000 beschikbaar.
 
Lees hier meer over stichting Campis


Geplaatst

in

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu