dichter, denker, kunstenaar

DeFKa Research Magazine – Drijfhout

Ik schrijf op deze website niet zo vaak over (mijn werkzaamheden bij) DeFKa Research, omdat daar een ander adres voor is, namelijk defkaresearch.com
Maar toch, als mederedacteur van het DeFKa Research Magazine moet het maar een keer.

Op zondagmiddag 30 april 2023 werd het inmiddels 6e nummer van het tijdschrift gepresenteerd, met 19 artikelen, tekst en beeld, onder het concept ‘Drijfhout’. Letterlijke en metaforische interpretaties van dit thema maken het een afwisselend, filosofisch en activistisch geheel. De bijdragen waren dit keer van Koos Roseboom, Ez Silva, Idris Sevenans, Vroegop/Schoonveld, Pieter Immenga, Kitty Korver, Anthony Litjes, Ad van Rosmalen, Jeanny van Lieshout, Margriet van Weenen, Berend Vis, Iede Reckman, Johan van der Dong, Liesbeth van der Zee, Ralph Brodruck, Tanja van Abbema, Maurice Vanesch, Kees Koomen, Albert Van Der Weide.

Het was een mooie middag buiten om binnen een tijdschrift te presenteren, waar het misschien nog wel mooier was met alle complimenten van de kunstenaars over het ‘Drijfhout’-nummer.

En aangezien het om diverse redenen tijd wordt om het in 1994 opgerichte DeFKa op te gaan heffen wil ‘men’ maar dat wij doorgaan en voortgaan alsof er nergens een einde mag zijn. Dat werd dus een Ja, tenzij … , of een Nee, tenzij … en dan gaat het vooral om een nieuwe generatie vrijwilligers, of voldoende financiële ondersteuning om een betaalde kracht aan te stellen.

Mocht je DeFKa nog niet kennen dan is dit magazine een mooie kennismaking met dit in 1994 oorspronkelijk als kunstenaarsinitiatief begonnen Departement voor Filosofie en Kunst Assen. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op : defkaresearch.com of de oude archiefsite www.defka.nl


Geplaatst

in

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu