dichter, denker, kunstenaar

In Afwachting 2002

2002, In Afwachting, installatie
2002, In Afwachting, installatie
2002, In Afwachting, installatie
 
De installatie In Afwachting werd gemaakt voor de groepstentoonstelling Stadhuis DeFKa in 2002 en was opgesteld in de garage van DeFKa aan de Vaart NZ 2 in Assen.
 
Deze dubbeltentoonstelling (in DeFKa en in het Stadhuis van Assen) had als subtitel ‘kunst, architectuur en culturele ambities’.
De installatie In Afwachting had met name betrekking op dit laatste, de culturele ambities van Assen. Deze ambities lagen zeker in 2002 vooral bij erfgoed, educatie en amateurkunst. En dat is gedeeltelijk ook waar de ‘mummie’ naar verwijst. Iets te voor de hand liggend zou een veenlijk geweest zijn.
 
Naast de ‘mummie’ is nog een lege plek vrij voor … hedendaagse kunst wellicht?
De microfoon, aangesloten op een versterker, boven de mond van de mummie schept extra verwachtingen. Zal de mummie nog gaan spreken? Of is het verleden, het erfgoed, een verleden zonder toekomst.
 
Het is natuurlijk duidelijk dat het verleden geen verleden ‘an sich’ mag en kan zijn in een zich ontwikkelende samenleving. De toekomst wordt op het verleden gebouwd; daarbij mag het verleden geen afgesloten ‘nostalgische’ functie hebben.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu