dichter, denker, kunstenaar

De eerste golf – bespiegelingen in coronatijd

ISBN 9789464183900
Prijs € 19,50

Paperback
155 x 235mm
256 pagina’s

Tijdens de afronding van ‘De eerste golf’ was de tweede al volop in aantocht. We hadden na de eerste lockdown weer even van de vrijheid kunnen genieten, hoewel het knagen aan ons brein nog niet verdwenen was, de muizenissen over de maatregelen, mondkapjes, aerosolen, demonstraties en complotten.

De covid-19 pandemie hakte er bij sommigen van ons hard in, anderen zagen een gamechanger en verheugden zich al op een schoner en rechtvaardiger post-corona-tijdperk.

Ging het schrijfwerk van Krijgsman de laatste jaren veelal over lopen, over wandelingen in de landschappelijke ruimte, tijdens corona maakte het (naadloos in overeenstemming met de omstandigheid) pas op de plaats en concentreerde het zich op wat er in het covid-19 tijdperk op hem afkwam, wat er vanuit de digitale wereld zijn woning binnendrong, door tot in het bewuste, zelfbewuste, heremieterige leven.

Een boek met bespiegelingen – filosofisch, maatschappelijk, politiek – soms meelevend maar regelmatig ook boos. Een bewaarboek om later nog eens te herlezen als het allemaal voorbij is.

Reacties
*
Mooi boek, Adrie! Mooie beslommeringen, fijne verwijzingen naar van alles, mooie aanwinst in mijn collectie! (Peter van der Wey)


Geplaatst

in

,

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu