Dwarswegen – een beeldend oeuvreoverzicht

Adrie Krijgsman

Dwarswegen
Een prachtig oeuvre- en ontwikkelingsoverzicht van het beeldende werk van Adrie Krijgsman. Werk met een seriële diversiteit dat getuigt van een onderzoekende houding.
€44,95 Hardcover

Van een goede vriend, de tekenaar Peter van der Weij, kwam op facebook al de eerste aanbeveling voor Dwarswegen binnen. Bevooroordeeld, zou je kunnen denken, maar dat zou ik zelf als een vooroordeel beschouwen, want we kunnen elkaar ook stevige kritiek leveren als dat nodig is.
“Nadat we gisteren de radiostudio van Omroep Assen uitliepen (om de expositie te promoten) kreeg ik van Adrie zijn verse boek met daarin een overzicht van al zijn schilder- en tekenwerk. Het is een flink oeuvre van ruim vijftig jaar aan onderzoek, worsteling, experiment en ontwikkeling. Onder het genot van een biertje hebben we het boek en inhoud en alles er om heen besproken – ik kan nog steeds enorm zeiken over typografische aspecten ontdekte ik. Maar ik ben een grote fan van de man en zijn werk en zou iedereen aanraden het boek te kopen en grondig te bestuderen. Om een uitspraak van Karel Appel te gebruiken: ‘de smeuïge geilheid van de verf’ druipt van iedere pagina!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *