dichter, denker, kunstenaar

Lopen! reisnotities

Lopen! Reisnotities van een taaie bejaarde.

ISBN 9789464058406
Prijs € 19,50
Uitgever Brave New Books
Bladzijden 194 pp.
Bindwijze Paperback
Genre Reisverhalen

Te bestellen bij je eigen boekhandel, bol.com etc.

Dit boek bevat uitgewerkte reisnotities van wandelingen die de schrijver in de jaren 2013 tot 2018 in het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen heeft gemaakt – als een soms vreemd aangekeken bejaarde solo-hiker. Het doel van zijn wandelingen was tweeledig. Als stadsmens zocht hij (ter compensatie) graag de leegte van nog relatief ongerepte natuur op, daarnaast wilde hij die leegte tevens gebruiken als inspiratiebron voor gedichten, die in aparte kleine oplages zijn uitgebracht en in 2019 verzameld zijn verschenen in zijn bundel Verzameld gebied. De reisnotities van deze ‘taaie bejaarde’ beperken zich niet tot droge beschrijvingen van wandelingen, gaan niet alleen over de landschappen (landscapes) waar hij doorheen wandelde, maar ook over zijn gedachtenlandschap (mindscape). Ook daar lopen wegen en paden en kan men verdwalen.

Reacties
*
Ha taaie bejaarde, ik sla net de laatste bladzijde om. Echt jammer dat het nu uit is. Ik heb ervan genoten om met je mee te reizen door Schotland en Noorwegen! Ben je al een een nieuw boek bezig? Hiken in Zuid-Amerika? Fietsen naar de Noordkaap? Waar gaan we heen? (Marga Fennema)
*
Ik ben al een aardig eind op weg in ‘Lopen”, maar vind het een superleuk boek! (Annalies Venema)
*
Ha Adrie, ik heb je loopboek met zeer veel plezier gelezen! Mijn kritische redactionele stemmetje moest ik wel geregeld de mond snoeren, maar wat kan het bommen. Wat een doorzettingsvermogen heb jij, met dat lopen, ik doe je dat niet na (daarbij ben ik een prinses op de erwt en wil in een goed hotelbed met eigen wc en douche 😊). Maar petje af! (Tiny Fisscher)
*
Het was ook leuk om in je mooie boek ‘Lopen’ te lezen dat je daar bent geweest. Zelf ooit op een geologische excursie daar geweest en heb nog een brokje Penrith Sandstone in mijn kast liggen. (Sytse van Goor)
*
Afgelopen paar dagen heb ik LOPEN gelezen. Erg goed en beeldend en in een voor mij prettige leesstijl geschreven. Achteraf heb ik op internet wat foto`s en kaarten van de gebieden waar je heb gelopen bekeken en die kwamen goed overeen met de voorstelling die ik ervan had gemaakt tijdens het lezen. Goed hoe je beschrijf dat het lopen soms helemaal niet leuk is. Verder heb ik je ondanks onze al jarenlange vriendschap nog beter leren kennen. Erg mooi hoe je ook je kwetsbaarheden en afkomst beschrijft. In het calvinistische en de omgang en gemiste kansen met vrouwen herken ik me zeer. Dat zal je niet verbazen. Verdrietig hoe je aangaf dat je reis in Engeland eindigde met het bericht van het overlijden van Jurriën.
LOPEN is echt een aanrader. (Siem B)


Geplaatst

in

,

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu