Sfeervol Festival de Ontmoeting

In het centrum van Assen vond op zaterdag, 22 augustus, bij prachtig weer het Festival de Ontmoeting plaats. Een stadsfestival waarbij het kennismaken met inspirerend gedachtegoed, verrassende tonen en tekens, andere levensstijlen en bijzondere mensen centraal stond.
Onderdeel van het festival was het al langer lopende project samenspel dat nu werd afgesloten met een stadsdebat, geleid door Henk Kersten en Peter Zwerus. Deelnemers aan het debat waren een aantal bekende en spraakmakende Assenaren van diverse nationale en culturele komaf, waaronder ikzelf.
De debatten gingen over de verleidende stad, de multiculturele stad en de stad als podium voor kunst en cultuur. Interessante debatten, met gelukkig verschillende meningen, die volgens zowel deelnemers als toeschouwers een vervolg waard zijn.
Veel kritiek hoorde ik over de afwezigheid van het college en ook over de magere opkomst van raadsleden. En terecht. Telkens beweert de lokale politiek de mening van de burgers zeer belangrijk te vinden. Miljoenen werden al uitgegeven aan het project Assen Koerst, maar nu de meningen gratis werden aangereikt en bediscussieerd was er vrijwel geen politieke belangstelling. Een gemiste kans.
Verder echter niet getreurd, want het was een gezellig en sfeervol gebeuren daar op de Markt met een behoorlijk aantal belangstellenden. Ik vond het dan ook jammer dat ik de rest van het programma wegens andere werkzaamheden moest missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *