dichter, denker, kunstenaar

Tijdgeesten over de tijdlijn


Vanaf 20 maart 2019 verkrijgbaar.

Na enkele dichtbundels over ongerepte gebieden heb ik nu een ‘relaas’ aan mijn oeuvre toegevoegd. Ik was al langer geïnteresseerd in experimentele teksten en vanuit die interesse is Tijdgeesten over de tijdlijn ontstaan, een kritisch, licht filosofisch gekruid relaas in tijden van sociale media.

Tijdgeesten over de tijdlijn is een taalexperimentele, poëtische wandeling door de stad Assen, door de tijdgeest (ook die van mijzelf) en over de tijdlijn van sociale media. Het relaas bindt heden en verleden, waarheid en leugen aaneen in een vlot leesbaar boek.
Enige belezenheid is geen noodzaak, maar maakt het boek voor de lezer wel interessanter, denk ik.

De Asser poëet en taalwever Egbert Hovenkamp II schreef de tekst voor de achterflap:
“De woorden slurpen je op en plaatsen je in een werkelijkheid waar je om je heen kijkt en het ene been het andere niet is. Toch ga je verder, je zult wel moeten, want de woorden nemen je mee, laten je even tollen rond je snap-as en verder weer. Is het poëzie?, nee en ja. Is het proza?, dat nou ook weer niet. Ogen lezen verder, hap, slik, neem je ze in. Je wankelt en valt niet, daarvoor is de taal te sprekend. Woorden bloeien niet open in elkaar, welnee, soms met een klein sprongetje ga je verder óf je wandelt goedgemutst door een landschap (het landschap dat in zijn vorige bundels zo van zich spreken laat) óf je houdt even halt, kijk nog eens goed, glimlacht of fronst. De bundel is een wandeling, welnee, de bundel is uitkijkpost, welnee, de bundel is een samenbal van ongure en lieflijke taalsujetten.”

Klik voor inkijkexemplaar 20 pagina’s, verschijnt in pop-up.

Tijdgeesten over de tijdlijn
Paperback 268 pagina’s
ISBN: 9789402189186
NUR 210
Gepubliceerd via Brave New Books
Het boek is te bestellen bij bol.com en verder te bij jouw lokale boekhandel, wat natuurlijk altijd de voorkeur heeft.
Prijs: €23,50

Reacties
*
Vandaag dit boek plus geschenk gekocht en gekregen. S ook natuurlijk! Dezelfde avond samen een pizza gegeten met deze auteur. Houd dit boek in gedachten als je er 1 of 2 of meer wilt aanschaffen!!! (Agatha Heeling)
*
Heb net je boek gelezen met plezier. Vaak te hoogdravend daar ik op vrijwel elke bladzijde het woordenboek nodig had. (Sytse van Goor)
*
Het begint in ieder geval goed, met Wittgenstein en Baudrillard! (MB)
*
We hebben sinds kort onze eigen “Finnegan’s Wake” in Aszen !!! Potverdriewerfhoera, dit is wel wat moois! En…gewoon te koop! In de boekhandel, ik noem een van der Velde Boeken, in Aszen, buitenstedelingen kunnen die bij hun boekenboer bestellen, of, vooruit, ik noem een bol.com! (Egbert Hovenkamp II)
*
Prachtig omslag. (?)
*
Altijd al gehoopt dat je (meer) erkenning zou krijgen. (Helma Buzink)
*
Voor meer info lees het boek ‘Tijdgeesten over de tijdlijn’. (?)
*
Wel, Adrie, dat valt me alles mee. Ik weet niet meer van wie ik een vermoeide waarschuwing kreeg, maar ik stroom meteen met gemak mee in de bladzijden. Door mijn dagelijkse omstandigheden (…) werd ik simpeler in woordgebruik en schoof er veel naar de achtergrond, maar tjonge jonge wat een gebrek, u doet mij dat voelen, en ik geniet. (Liesbeth)
*
Prachtig! Heb het echt met veel plezier gelezen. (JB)


Geplaatst

in

, ,

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu