Voordracht Lodewijk Napoleon Assen


 
Op zondag 23 februari 2020 droeg ik samen met de Asser dichters Geert Loman, Egbert Hovenkamp II en Djodjie Rinsampessy voor in café Lodewijk Napoleon in Assen, met muziek door Luc Oostra.
De middag was georganiseerd door Sytse van Goor.

De fotojournalist Bert Jippes schreef op facebook “In Assen eindelijk weer een zondagmiddag gewijd aan de edele dichtkunst. Wat ooit in het verleden een traditie leek te worden stopte een paar jaar geleden” en verder sprak hij over “Een geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.”

Het was inderdaad een prachtige, gezellig middag. Door de variatie in stijl en voordracht, ook in combinatie met de gezongen gedichten van Luc Oostra, werd het programma nergens langdradig. En misschien droeg dat er ook wel toe bij dat het publiek (35 a 40 personen) de hele tijd aandachtig bleef luisteren. Dus vanaf hier nog mijn grote waardering voor het fantastische publiek. Ik heb dat bij voordrachten in cafés weleens anders meegemaakt, ook in Lodewijk Napoleon. Maar dit keer was het echt top!

Uit de serie foto’s die Bert maakte heb ik er voor deze plek een van mijzelf uitgeplukt en ook nog een stukje tekst van Bert over mijn gedichten: “Ik was verrast door het werk van Adrie Krijgsman. Mooi werk vol milde ironie en zelfspot, waarin onder meer zijn voetreizen aan bod kwamen.”

Blij dat ik iemand heb kunnen verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *