Onderweg in Zijn en Tijd

In de uitverkoop bij Van der Velde Boeken in Assen kwam ik een boek over Heidegger tegen. In de Duitse krant ‘Die Zeit’ lovend besproken.

Het Dagblad Trouw kopte hierover in 2017: “Filosofen die hielden van Hitler, kun je die blijven lezen?”
Misschien is het daarom wel in de uitverkoop beland. Ik ben benieuwd en ik kan die boeken blijven lezen, beste Trouwredactie, zoals ik veel boeken over ‘foute mensen’ en ‘foute ideologieën’ heb gelezen zonder mijn eigenheid aan een grote ideologie prijs te geven.

Ik vind de filosofie van Heidegger nog steeds interessant en misschien valt er uit het boek iets te leren over waar je jezelf wel of niet aan moet committeren – altijd kritisch ten opzichte van een wereld vol Gutmenschen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *